3 juni: Orsaya te gast in Kakafonie

Op zondag 3 juni om 12:30 uur is zangeres Orsaya te gast in Kakafonie bij Midvliet FM.

Orsaya is singer-/songwriter en daarnaast multi-instrumentaliste! Zij heeft al veel artiesten begeleid en meegewerkt aan verschillende muziek-projecten. Voor KLEURinCULTUUR geeft zij onder meer zanglessen waar er gewerkt wordt aan zang, rap en ook podium presence. Orsaya werkt met veel plezier en probeert het beste uit kinderen naar boven te halen. Zij vindt het belangrijk dat kinderen vooral met plezier nieuwe dingen leren en zichzelf verder ontwikkelen.

Orsaya is niet alleen goed in zingen, maar ook een hele goed tarotist! Ta-ro-wat?! Zo iemand die heel goed kaarten kunt lezen. Zij is al door veel verschillende spirituele platformen benaderd, maar te druk met haar muziek. Wel, staat ze soms om een groot evenementen zoals op de Huishoudbeurs. Gewoon, omdat ze het leuk vindt en er mensen mee kan helpen.

Orsaya is de artiestennaam van Orsolya Hertzinger-Snijders. Geboren in 1972 in Purmerend in een muzikaal gezin met een Nederlandse vader en een Hongaarse moeder. Haar moeder is klassiek pianiste. De hele familie is muzikaal; haar moeder komt uit een bekende Hongaarse muzikanten familie. Haar oom is componist en tevens eerste violist in een internationaal orkest en haar tante is operazangeres in Boedapest. Op 7-jarige leeftijd begint Orsaya met pianospelen en op 9-jarige leeftijd kiest ze voor een tweede instrument en dat is de dwarsfluit. Na het behalen van haar havodiploma start ze met de vooropleiding van het conservatorium. Tijdens deze opleiding speelt ze in het Noord-Hollands jeugdorkest en begint ze met lesgeven. Haar eerste succes komt als ze gevraagd wordt om een eigen compositie voor dwarsfluit live te spelen op Radio 1.Orsaya heeft een klassieke achtergrond voor wat betreft haar dwarsfluitspel. Daarnaast heeft ze zich ook verder ontwikkeld in zang en heeft daarvoor de afgelopen jaren zangcoaching gevolgd.

Een optreden van Orsaya is dan ook een hele belevenis. Haar optreden kan klein en intiem zijn in een akoestische setting of met band maar ook groot en passievol met diverse muzikanten.
Naast eigen optredens en haar eigen concepten verleent Orsaya haar medewerking aan verschillende projecten. Dit doet ze zowel als zangeres maar ook als instrumentalist.

Ze werkt momenteel mee aan verschillende projecten, waaronder ‘Platform tegen armoede’ en diverse theatershows.

Op zondag 3 juni om 12:30 uur kun je nader kennismaken met Orsaya en uiteraard hoor je haar muziek.