Orsaya komt naar Kakafonie

ORSAYA KOMT NAAR KAKAFONIE

Zangeres Orsaya is met haar muzikale moeder, zondag 4 maart om 13.05 uur te gast in het programma Kakafonie bij Midvliet FM. Orsaya is de artiestennaam van Orsolya Hertzinger-Snijders. Geboren in 1972 in Purmerend in een muzikaal gezin met een Nederlandse vader en een Hongaarse moeder. Haar moeder is klassiek pianiste. De hele familie is muzikaal; haar moeder komt uit een bekende Hongaarse muzikanten familie. Haar oom is componist en tevens eerste violist in een internationaal orkest en haar tante is operazangeres in Boedapest.

Op 7-jarige leeftijd begint Orsaya met pianospelen en op 9-jarige leeftijd kiest ze voor een tweede instrument en dat is de dwarsfluit. Na het behalen van haar havodiploma start ze met de vooropleiding van het conservatorium. Tijdens deze opleiding speelt ze in het Noord-Hollands jeugdorkest en begint ze met lesgeven. Haar eerste succes komt als ze gevraagd wordt om een eigen compositie voor dwarsfluit live te spelen op Radio 1.

Orsaya heeft een klassieke achtergrond voor wat betreft haar dwarsfluitspel. Daarnaast heeft ze zich ook verder ontwikkeld in zang en heeft daarvoor de afgelopen jaren zangcoaching gevolgd. Een optreden van Orsaya is dan ook een hele belevenis. Haar optreden kan klein en intiem zijn in een akoestische setting of met band maar ook groot en passievol met diverse muzikanten. Naast eigen optredens en haar eigen concepten verleent Orsaya haar medewerking aan verschillende projecten. Dit doet ze zowel als zangeres maar ook als instrumentalist.

Publicatie op Vlietnieuws
www.vlietnieuws.nl